hulp in crisistijd

En dan is Corona ineens eng dichtbij… De tijd waar we met z’n allen in beland zijn maakt mij even heel stil. Als een soort natuurlijke reactie maak ik pas op de plaats. Wat zijn de feiten, welke maatregelen worden er getroffen en hoe houden we ons staande in deze strijd tegen het virus? Zo probeer ik vat te krijgen op de huidige situatie.

We worden overspoeld met nieuws, maar ook met allerhande meningen, ervaringen en heel veel oordelen. Het verwart me. Naarstig zoekend naar objectiviteit probeer ik me soms af te sluiten voor de vele berichten.

Ook word ik met de neus op de feiten gedrukt; wat werkelijk belangrijk is in het leven en bewustwording van onze kwetsbaarheid.
Allerlei gevoelens passeren;
Angst voor het onbekende gevaar en wat het gaat brengen.
Verdriet voor alle getroffenen, onze ouderen en al die mensen op de wereld die in armoede of met slechte zorg hetzelfde lot ondergaan.
Boosheid omdat ik me zo nietig voel en niet anders kan dan alle maatregelen trouw opvolgen.

Bovenal voel ik me machteloos: het willen helpen en er zijn maar nog niet eerder voelde ik me zo afgesloten van alles en iedereen. Zorg bieden aan al die jongeren en hun ouders lijkt even naar de achtergrond te schuiven. Anderzijds besef ik dat het opgesloten zitten thuis en samen met je gezinsleden ook tot veel extra spanningen, problemen en stress kan leiden.

Toch is er ook ruimte voor positieve gevoelens.

Dankbaarheid, trots en geluk om wat er wel is, de saamhorigheid, een eigen fijne club waarin we elkaar steunen en liefhebben. Er gelden plots andere normen; zorg voor jezelf en elkaar, ben waakzaam en alert, neem afstand van elkaar. Daar waar we eerder elkaar opzochten voor troost en verbinding.

Heel langzaam sijpelt de realiteit binnen en zoekt ieder zijn weg. Ook UP blijft in beweging.
Omdat de dynamiek van leven niet in een moment, of periode te vatten is, vertrouw ik erop dat we met z’n allen de weg omhoog vinden en onze gezamenlijke vijand, Corona, gaan verslaan. Tot die tijd, blijft UP gewoon bereikbaar. Kennismakingsgesprekken kunnen telefonisch of online plaatsvinden. Ook behandelsessie kunnen plaatsvinden via beeldbellen en in uitzonderlijke situaties kan worden bekeken of we een afspraak kunnen maken waarin voldoende ruimte is voor 1,5 meter afstand.

Wil je weten wat je kan doen om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen? Lees dan ook dit artikel.

Klik hier voor een online afspraak.