ouders

Als ouder ben je van essentieel belang voor je kind. Daarmee ben je dus een wezenlijk onderdeel van de leefwereld van je kind, bij hoogte- en dieptepunten. Als ouder vorm je de basis en kun je stabiliteit, warmte en veiligheid bieden. Precies wat een kind, maar eigenlijk ieder mens, nodig heeft om uit te groeien naar een stabiel en autonoom persoon.

1. what’s up

Waar loop je tegenaan: je zit even helemaal klem, niets lijkt te werken, je hebt al van alles geprobeerd om je kind te helpen, er te zijn of juist duidelijke grenzen gesteld. Boos zijn, vriendelijk en begripvol zijn en toch lijkt de situatie als zand door je handen weg te glippen. Het kan je soms helemaal radeloos maken.

Lees meer

2. stand up

Als ouder ga je ver wanneer het je kind betreft. Je cijfert jezelf weg, wil het beste voor het kind. Steeds zoeken naar de balans tussen eigen bezigheden en het gezin. Als het niet lekker loopt is het lastig toe te geven of zelfs maar te herkennen. Liever ‘douwen we door’ en lossen we onze eigen problemen wel op.

Lees meer over Stand UP / Algemeen

3. way up

Je staat op het punt om hulp in te schakelen. Vaak best een pittige stap. Uiteindelijk kies jij je eigen ‘way up’. Zie het als een cadeau aan jezelf en je omgeving. Immers doordat je wilt werken aan jezelf en datgene waarmee je worstelt, durf je te dealen met het leven. Dit pad leidt altijd naar groei.

Lees meer over Way UP / Werkwijze

vragen?
neem gerust contact op!