stress

stress bij jongeren

Stress, het is een steeds vaker gehoord probleem onder jongeren. Dit kan spelen rondom school, social media,  om erbij te horen, om te presteren. Hoe kun je nu leren dealen met al die stress?

UP organiseert de workshop ‘less in stress’; leren omgaan met ongezonde spanning. Of dit nu voor een presentatie, proefwerk of examen is. Hierin gaan we kijken wat stress nou eigenlijk is. Wat doet het in je lichaam en wat gebeurt er in de hersenen. We kennen verschillende vormen van stress. Hoe uit het zich bij jou? welke signalen krijg je? Hoe ga je hiermee om?

We doen verschillende oefeningen die je kunnen helpen in het hanteerbaar maken van ongewenste spanning. Wat kun je doen om het zo min mogelijk vat op je te laten krijgen? Heb je onverhoopt toch een acute paniekaanval of zit je in een stressvolle periode (… en dat kan gemakkelijk in een proefwerkweek of examentijd), hoe kun je er dan mee omgaan. Er wordt stilgestaan bij zowel manieren om jezelf sterker te laten voelen, als ook oefeningen om op het moment dat stress beslag van je neemt weer de touwtjes in handen te krijgen.

Ook gaan we anders kijken naar stress. We nemen een stapje terug om te leren kijken als iets wat erbij kan horen. Hiermee beperken we stress óver de stress.

Kortom je krijgt allerlei bruikbare tools aangereikt om te dealen met jouw eigen stressmomenten. Handig, nu op school. Maar zeker ook op allerlei andere momenten in het leven.

Meld je aan en geef even aan op welke school en in welk leerjaar je zit. Zo leer je al snel meer ontspannen jouw proefwerkweek of examentijd in te gaan.

Geplande data:
  • Donderdag 9 Januari 2020 om 19.00 uur

Locatie Lokaal 1A, Helvoitseweg 2, Vught

Er wordt gewerkt in groepen van 4-8 personen, de workshop duurt ongeveer 2  uur en kost € 40,00

Meld je hier aan of bel me: 06 – 55 137 699