UP nieuwjaarsgroet

Op naar 2020! 2019 Loopt bijna ten einde. Wat gaat dat snel! En wat heb ik weer veel mogen leren. Dit jaar verschillende interessante opleidingen, modules en lezingen gevolgd zoals de jongeren specialisatie, relatietherapie en communiceren met jongeren. Maar het allermeeste leer ik van de mooie ontmoetingen in mijn praktijk.

Mijn bewondering voor jongeren blijft groeien. Hun openheid en vertrouwen. Hun humor en creativiteit. Fantastisch om daarmee te mogen werken.

Zo ook hun ouders. Steeds vaker komen betrokken ouders bij mij zónder hun kind. Ze hebben het lef om zelf aan de slag te willen in relatie met hun kind. Dat is in mijn ogen het allermooiste wat kan gebeuren.

Als ouder ben je het stabiele baken, de veilige haven, het kompas.

Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk; door persoonlijke of omgeving factoren. Toch binnen deze rol de aansluiting vinden en behouden met het kind, daar draait het om. Uiteindelijk draag je als ouder de verantwoording voor deze relatie. Het kind is niet verantwoordelijk voor jouw geluk, maar heeft zeker invloed op jou als ouder. Dit trekt een grote wissel op ouders dus wrijving is zeker niet ongewoon. Prachtig als je dit onder ogen durft en wil zien. Hiermee aan de slag gaan kan veel winst opleveren.

De puberteit lijkt op de coconfase van een rups. Je kind trekt zich meer terug van je en maakt een grote ontwikkeling door. Je lijkt ze een beetje kwijt te zijn. Durf erop te vertrouwen dat dit tijdelijk is en dat ze in de allermeeste gevallen bij je terugkeren, als prachtige vlinders.

Ook voor mij privé was het een dynamisch jaar: Na twee eindexamenkandidaten vloog de eerste het huis uit. Als moeder heb ik leren loslaten en vertrouwen hebben dat er een mooie basis is om altijd terug te keren. In 2020 gaat nummer 2!

Dank voor het vertrouwen dat ik het afgelopen jaar heb ontvangen. Hulp vragen is geen makkelijke stap, zowel voor jongeren als voor ouders. Ik ben super trots op ieder die ik heb mogen ontmoeten in en om UP de groeipraktijk!

Tot in 2020!

“Don’t waist your youth growing UP”   -Pablo Picasso-