vrijheid zomervakantie

En dan is de zomervakantie weer voorbij… Wat gaat dat snel!

Tijdens de zomervakantie hoop ik altijd dat zo weinig mogelijk jongeren mijn hulp inroepen. Dit is niet omdat ik geen zin heb of rust wil. Het is vanuit de wens dat elke jongere in deze periode kan genieten. Even alle stress, zorgen en shit van zich af kan schudden. Tijd nemen om helemaal te ontspannen en relaxen. De zinnen verzetten. Weer opladen voor het nieuwe (school-) jaar.

Natuurlijk is het niet altijd zo’n feest. Voor sommige jongeren is de vakantie behoorlijk confronterend. Bijvoorbeeld als niet zo’n veilige band met je ouders hebt of als er geen ruimte/geld is om op vakantie te gaan. Sommigen voelen zich tijdens vakanties extra eenzaam…

Gelukkig lukt het de meesten onder ons om de zomer te vieren. Even los van alledag, van wat moet; een andere focus. Precies dat geeft rust, nieuwe energie en inspiratie. Vakantie geeft een gevoel van vrijheid wat je zo lang mogelijk vast wilt houden.

Maar hoe dan?

Het realiseren dat je tijdens de zomervakantie veel meer rust ervaart kan ook een signaalfunctie hebben. Want wil dit niet zeggen dat je dus in het dagelijkse leven iets niet zo lekker voor elkaar hebt en veel stress toelaat in je leven?

Het is zinvol om eens serieus stil te staan bij hoe je wil leven en wat je daarin zou kunnen en willen veranderen. In plaats van direct weer vol in de dagelijkse routine te vallen kan je kijken wat werkelijk belangrijk is voor jou.

Up wil je daarbij helpen. Samen kijken we bijvoorbeeld naar jouw energiebalans. Wat geeft je en wat kost je energie? Wat is belangrijk voor je en hoe kun je dit nog meer in je leven brengen. Wat wil en kan je anders doen waardoor je niet elke keer weer in dezelfde valkuil stapt. Hoe werk je aan veerkracht als dingen tegenzitten?

Juist na zomervakantie beschik je over rust en ruimte om met nieuwe waardevolle doelen aan de slag te gaan! Interesse? Neem contact op of maak een afspraak met UP de Groeipraktijk.