Gevoelswaaier

Nieuwe uitdagingen!

Wat vliegt de tijd! Hoogste tijd voor een update van de werkzaamheden van UP. Want ondanks dat er al eventjes geen nieuwsberichtje geplaatst is, heb ik niet stilgezeten! Integendeel; door drukte is het er gewoon niet eerder van gekomen om een stukje te schrijven.

Naast mijn praktijk die nog alsmaar groeit en steeds beter gevonden wordt, ben ik druk geweest met nieuwe uitdagingen.

Allereerst heb ik op een scholengemeenschap een groep scholieren met een migratieachtergrond begeleid. Zo mooi hoe zij de bereidheid toonden om aan zichzelf te werken. De openheid en kwetsbaarheid die ze durfden te tonen door te delen welke problemen ze zoal tegenkomen. Maar ook hoe ze steun uit elkaars verhalen weten te halen. De herkenning en het inzicht niet alleen te zijn.

Daarnaast ben ik afgelopen jaar druk geweest met het ontwikkelen van een nieuwe training voor professionals die (willen gaan) werken met kinderen en/of jongeren. En dat is gelukt! In samenwerking met Psychodidact is de training kinder- en jongerentherapie ontwikkeld. Dit najaar startte ik met de eerste groep vol enthousiasme.

Een 5-daagse module met veel ins en outs over het vak en het voeren van een praktijk. Vanuit een stevig theoretisch kader worden oefeningen en interventies geïntegreerd om sturing te geven aan het proces van deze doelgroep. Erg fijn om mijn kennis te mogen delen. Zo kunnen we nog meer kinderen en jongeren hulp bieden en een bijdrage leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Echt een feestje voor mij!

Ten behoeve van de training is de op foto afgebeelde gevoelswaaier ontwikkeld. Binnen de praktijk een fijne tool om lastige en complexe gevoelens bespreekbaar te maken! Zo leren jongeren de verschillende lagen van gemixte gevoelens herkennen, analyseren en benoemen. Een aanwinst voor hun proces.

 

Wil je meer weten of zoek jij hulp? Klik dan hier om contact op te nemen met UP.