Ervaring

Naast mijn eigen “ongoing” ervaringen als mens volgde ik bij Psychodidact een hbo-opleiding tot psychosociaal therapeut met een extra afstudeerrichting: kindertherapeut.

Daarnaast volgde ik diverse aanvullende cursussen en verdiep (en verwonder me soms) dagelijks in de wereld van de psychologie. Tevens ben ik vanaf mijn afstuderen als mentor verbonden aan Psychodidact te Waalwijk.

Het is een bewuste keuze om te werken met tieners, pubers, jeugd, adolescenten, of zoals ik ze graag noem; jongeren. Wat een wonderlijke en fascinerende fase van een mensenleven! Een groep die van nature energiek, veerkrachtig en levenslustig is. En dat is maar goed ook, want zij maken in hun pad naar volwassenheid een turbulente tijd door. De pieken en dalen. De zoektocht naar identiteit. De moeilijke keuzes die ze moeten maken.

Mijn ervaring met jongeren komt voort vanuit:

  • Als psychosociaal therapeut: ik heb ervaren hoe moeilijk het voor jongeren is hun verhaal te delen. Angst om buiten de groep te vallen. Overtuiging dat alleen zij met een probleem stoeien of juist denken dat hun problemen niet serieus genoeg zijn. Ik ben super trots op alle jongeren die ik in mijn praktijk heb kunnen en mogen begeleiden!
  • Mijn ouderschap: met 3 opgroeiende kinderen ervaar ik dagelijks de ‘struggelingen’ die op hun pad komen, de keuzes die ze moeten maken, de wereld waarin ze meegesleurd worden en alle ervaringen die ze opdoen.
  • Mijn eigen puberjaren: nog haarfijn kan ik de verwarring terughalen, de vragen, de onzekerheid. De wereld ligt aan je voeten maar ik heb ook vaak mijn hoofd gestoten. Ondanks mijn fijne jeugd is het een grote zoektocht geweest die vanuit ervaringen, mij hebben gevormd tot wie ik ben.

WIL JE EEN UP-DATE MAKEN?