MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. UP wilt werken aan een gezonde maatschappij, in brede zin. Niet alleen wilt UP met haar werk jongeren helpen meer grip te krijgen op hun eigen leven. Ook op andere manieren wilt UP een steentje bijdragen. Belangrijk hierbij is het raakvlak met de doelgroep jongeren en paralellen met de visie van UP.

Fleur van Veen:

“Het gaat om kwetsbaar zijn, om kunnen toelaten wat er gebeurt.”          

 

Wil je meer weten over de missie van Fleur?
Neem dan contact op of kijk op Het Project

Vanaf september 2019 ondersteunt UP met donatie Fleur van Veen (18 jaar) uit Vught. Zij gaat 5 maanden naar Chennai, India om te werken met straatkinderen.

Fleur:
“Vorig jaar ben ik met mijn ouders naar Sri Lanka geweest. Een bijzondere ervaring, maar ik voelde me vaak bezwaard als rijke toerist, ook al probeerden we dat niet te zijn. Ik wilde heel graag iets terugdoen voor de bevolking. Ik besloot om naar India te gaan. Via een kennis kwam ik in contact met Don Bosco. Deze wereldwijde organisatie zet zich in voor straatkinderen, haalt hen van de straat en biedt onderdak en onderwijs. Ik word nu vrijwilliger die de vaste staf gaat ondersteunen. Wij brengen de kinderen naar school, serveren het eten, geven bijles en sporten en knutselen met ze.”

In de voorbereiding op deze tijdelijke functie leerde Fleur:
“We willen voorkomen dat de kinderen zich aan ons hechten. Ze hebben allemaal hechtingsproblemen en mogen zich alleen hechten aan de vaste staf, anders wordt het te moeilijk voor ze.”

Fleur vindt het spannend maar heeft er ook veel zin in

“Door met deze kinderen om te gaan, zal ik ook een andere kijk op mijn eigen leven krijgen. De nood is daar heel erg hoog. Nergens op de wereld leven meer mensen op straat dan in India. Dat vind ik echt heel erg heftig en het lijkt me moeilijk dat ik daar zo machteloos ben. We kunnen maar een klein deel van de kinderen helpen, maar dat is toch beter dan niets.”

Fleur vertelt wat er gebeurt met de donatie:
“Die kinderen hebben gebrek aan alles, zoals matrassen, pyjama’s en speelgoed. We kijken waar de meeste behoefte aan is, en kopen daar ter plekke de spullen. Het geld blijft in mijn beheer en gaat volledig naar de kinderen toe.”

Een mooie uitdaging. Up stimuleert Fleur: zij is zelf jong en werkt volop aan haar persoonlijke ontwikkeling. Daarbij laat ze een enorme sociale betrokkenheid zien voor jongeren die het minder goed hebben.  Ze durft te kiezen voor haar ideaal: iets kunnen betekenen voor anderen.

Benieuwd hoe het project van Fleur is verlopen? Klik hier.