India

Fleur van Veen uit Vught is in september 2019 voor 5 maanden naar India gegaan. Ze heeft als vrijwilliger gewerkt in zowel een jongenshuis als meidenhuis. Een enorme ervaring voor haar. Inmiddels is ze weer terug in Nederland en vertelt ze over haar belevenissen.

Fleur van Veen:

“Het grote verschil tussen de jongens en meiden is schokkend om te zien. De jongens hebben bedden met klamboes, de meiden liggen op matjes op het beton.”

 

Wil je meer weten over de missie van Fleur?
Neem dan contact op of kijk op Het Project

Lieve sponsoren,
Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn avontuur in India. Ik ben inmiddels ruim 3 weken thuis en het contrast is heel groot. Gelukkig hebben wij een goed doel weten te vinden voor het sponsorgeld. Zoals ik eerder vertelde, hebben we de meiden en jongens meegenomen naar queensland, een pretpark iets buiten Chennai.

Ze hadden de dag van hun leven. Het was bijzonder om te zien hoe dankbaar ze waren.

Maar natuurlijk wilden wij met het geld ook investeren in iets waar het project langer profijt van heeft. We hebben hier lang over gepraat met Fr. Leo, de directeur van het project, en kwamen tot de conclusie dat het jongenshuis en het meidenhuis niet gelijk behandeld worden. Over het algemeen hebben de jongens meer kansen, meer sportattributen, sponsoren en luxe. Dit is iets waar aan gewerkt wordt, maar dit gaat langzaam.
Éen groot zichtbaar verschil is het vervoer naar school; de jongens worden gebracht in een busje door de chauffeur die op het project werkt. Dit terwijl de meiden het moeten doen met het openbaar vervoer, wat vaak voor problemen zorgt. De bus komt vaak te laat of rijdt helemaal niet. Het kost meer en het is minder veilig. Daarom hebben wij besloten om ons geld te doneren aan een busje voor Saranalayam, het meidenhuis. Zodat zij ook veilig kunnen worden gebracht en gehaald. Fr. Leo heeft iedereen opgeroepen om iets bij te dragen en zo hopen we het bedrag snel bij elkaar te hebben. Dit zou zo’n structurele verbetering in het leven van de meiden zijn! Ik ben trots dat we hier deel van uit hebben kunnen maken.
Dank jullie wel voor alle hulp en weet dat het geld zo echt goed besteed is!
Groetjes van de kinderen en van mij.
Liefs, Fleur