Visie

Het leven is één groot groeiproces. Een dynamiek waarin geluksmomenten en tegenslagen elkaar afwisselen. Kunnen en durven omgaan met alles wat op jouw unieke pad komt, laat je groeien tot wie je bent. 

Soms lukt het even niet. Voer je strijd met jezelf, je omgeving en het leven. Alles lijkt zwaar en donker. En ja, dat is echt klote. Echter niet uitzonderlijk of ongewoon. Er is niks mis met jou als persoon, integendeel, je hoort erbij. Het bewijs dat je leeft, ervaart en ontwikkelt. Je bent juist een kanjer dat je de uitdaging wil en durft aan te gaan te dealen met dat wat op je pad komt! Een pad met één richting: UP, de weg naar groei.

Dat is waar ik in geloof: de rol als ouder binnen het groeiproces van onze kinderen. Wij zijn de basis voor onze kinderen. Het kind is niet alleen met het probleem, we lopen samen tegen iets aan en wat kan ik, als ouder, hierin betekenen.

We leven in een ogenschijnlijke maakbare wereld, waarin we vanuit behoefte aan controle grip willen houden op alles wat op ons pad komt. Als we durven varen op onze intuitie, de natuurlijke verhouding tussen ouder en kind en leren vertrouwen op natuurlijke groei, kunnen we ontspannen en loslaten. De natuur doet zijn werk. Als wij voor de basis zorgen van veiligheid, betrokkenheid en liefde kan een kind tot volledige ontplooiing komen op zijn weg naar volwassen worden.

Het is net als bij het planten van een boom; je kunt niet vol verwachtingen aan de takken trekken om deze te laten groeien, wel kun je de boom water geven, en beschermen tegen storm en wind, en een plekje in de zon geven waardoor het natuurlijke groeiproces zijn werk kan doen. De boom zal uitgroeien tot een wonderschone gewortelde boom.

WIL JE EEN UP-DATE MAKEN?