Lianne

Mijn naam is Lianne van den Elzen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 opgroeiende kinderen. Jarenlang heb ik als interieurarchitect gewerkt en ben ik bezig geweest voor al die mensen een fijne en comfortabele omgeving te scheppen. Vanaf 2012 ben ik me gaan verdiepen dit meer van binnenuit te bereiken: een interne comfortabele wereld waarin veiligheid en warmte essentiële bouwstenen zijn voor optimale persoonlijke ontplooiing.

Dealen met onverwachte ‘hindernissen’, herkennen van valkuilen, zodat er grip en ruimte is ermee om te gaan. Ontdekken waar krachten liggen en leren deze vaker en breder in te zetten. Zo worden de stevige wortels gevormd voor een ‘boom’ die zich in zijn hele volheid kan ontwikkelen.

Als ouder ben ik diverse keren serieus op zoek geweest naar een handreiking, advies of begeleiding binnen het contact met ons kind. Een hele zoektocht in een grote hulpverleningswereld.

Als er op dat moment iemand was geweest die óók naar mij, als ouder, gekeken had, naar mijn mogelijkheden om beter aan te sluiten bij de behoefte van mijn kind, was ik enorm geholpen geweest. Dan was me, met alle kennis en ervaring die ik nu heb, een moeizame zoektocht bespaard gebleven.

Mijn ambitie

Ik zie het als een missie jongeren en hun ouders te begeleiden als ze (tijdelijk) vast zitten, even niet meer weten hoe nu verder te gaan. Zodat er bij ouders meer inzicht kan ontstaan wat hun kind doormaakt en ontdekken wat je als ouder kan betekenen voor je kind. Daarbij; als jongeren durven en willen werken aan zichzelf, kunnen ze uitgroeien naar stabiele en evenwichtige volwassenen. Ik geloof in de preventieve werking van een stabiele basis voor het kind en in de kracht van de ouder en jongere zelf.

WIL JE EEN UP-DATE MAKEN?

De oefeningen die me toegereikt werden om aan mezelf te werken hebben geholpen me te doen groeien

Tine

Je stelt mensen echt op hun gemak

Vader van zoon en dochter

Je komt rustig over en luistert goed. Je bent een persoon waarbij ik me op mijn gemak voel. Dat straal je uit

Ouder van puberdochter

Je hebt duidelijk uitgelegd hoe het werkt bij pubers. Nu begrijp ik het beter. Ook heb ik goede informatie gekregen en ben hiermee aan de slag gegaan

Moeder van 2 meiden (13 en 15)