algemeen

Als ouder ben je van essentieel belang voor je ‘kind’. Een ouder kan veel betekenen in het groeiproces van hun kind, ook als het (l)even niet zo lekker loopt.

De eerste belangrijke stap is gezet; je gaat op zoek naar support en hulp bij dat waar je als ouder even niet zo lekker uitkomt. Ondanks alle goede intenties en liefde waarmee je je kind wilt helpen lijkt het dit keer niet te lukken de juiste hulp te bieden. Je bent op zoek naar een oplossing.

Wat enorm moedig en betrokken: het siert je als ouder! Het is niet altijd makkelijk te erkennen dat er een punt is waarop je niet alle antwoorden voorhanden hebt. Niet vreemd dat je soms zelf de wanhoop en onmacht ervaart in de zorg voor je kind. Deze zorg is super, je wil het beste voor hem/haar en het getuigt van daadkracht om nu op zoek te gaan.

De rol van UP

UP is ‘slechts’ een passant. Een tijdelijke en onpartijdige hulpbron. UP is objectief en gaat samen met jou op zoek naar mogelijke antwoorden en oplossingen welke passen binnen jullie (probleem) situatie.
Als ouder ben je de stabiele en blijvende factor. De basis van een veilig en betrouwbaar nest waarin een kind zich vrij mag voelen zichzelf te zijn en zijn/haar talenten te ontdekken en ontwikkelen.

UP gaat te allen tijde uit van de goede intenties van ouder én kind. Niet denken vanuit fouten of falen. Ongetwijfeld bestaan er verbeterpunten en groeimogelijkheden. UP heeft niet de wijsheid in pacht en zal je zeker niet vertellen hoe het wel moet. Dit weet je immers zelf het aller- allerbeste! Misschien is het beeld tijdelijk wat troebel. Het lukt je even niet erbij komen, maar de antwoorden zitten in jou en in het contact met je kind. UP geeft sturing aan dit proces als je daaraan wil werken. Als je wil leren om anders, meer functioneel met de situatie om te gaan.

WIL JE EEN UPDATE MAKEN?

“Wij als ouder kunnen kinderen geven wat ze elkaar niet kunnen geven; vrijheid om zichzelf te zijn.”

Gordon Neufeld