werkwijze

Up is gericht op groei. Onze werkwijze is samen op zoek te gaan naar de oorzaak; wanneer doen de problemen zich voor, hoe reageer jij hierop, welke mogelijkheden en kwaliteiten bezit je om met de situatie om te gaan en waar wil je naartoe. Samen gaan we aan de slag en verdelen het in kleine stappen, zo blijft er (over-)zicht.

Stap 1 Samen onderzoeken wat er speelt en op welke vraag je graag een antwoord wenst.

Stap 2 We gaan een stapje terug in de tijd; kijken wanneer de eerste signalen zich aandienden. Welke reacties zijn ontstaan?

Stap 3 Als het probleem helder is kunnen we kiezen te stoppen met wat niet werkt. We gaan bestaand gedrag, gedachten en gevoel doorbreken. Vervolgens maken we een plan wat wél werkt. Vaststellen wat daarvoor nodig is en benoemen van concrete doelen.

Stap 4 We bepalen hoe gestelde doelen bereikt kunnen worden. Wat kun je ondernemen en als gevolg daarvan; welke acties ga je daarvoor doen.
Zo ontstaat een overzichtelijk actieplan.

Stap 5 Samen kijken we hoe het lukt. Welke acties gaan goed en wat kan beter? Wat heb je nodig om door te kunnen?

Stap 6 Evaluatie. Waar sta je nu. Wat heb je geleerd en hoe ben je gegroeid. Waar sta je nu?

De eerste stap is volledig gericht op het delen van het verhaal; wat speelt er. Daarna wordt het maatwerk. We pakken dingen aan waar je last van hebt: zoals nare gedachten of spanningen. We doen oefeningen vanuit o.a. NLP, ACT, Mindfulness en TA.

Hoe lang we erover doen, bepalen we samen. Over het algemeen kun je hierbij denken aan tussen de 6 – 10 sessies. Een te volgen pad is altijd maatwerk waarin jij bepaalt. Jij stelt de doelen, bepaalt de inhoud en het tempo. Ik faciliteer en begeleid het proces.

Wat maakt UP anders?

UP:
– Staat open voor jouw verhaal, zonder daar meteen iets van te vinden
– Focust op dat wat speelt, wanneer het speelt en hoe ermee wordt omgegaan
– Gelooft dat jij het beste weet wat goed voor je is en bij je past. We gaan hier samen naar op zoek
– Twijfelt nooit aan jouw goede bedoelingen
– Biedt veiligheid. Gesprekken zijn vertrouwelijk, óók als je jonger bent dan 18 jaar (erewoord)

WIL JE EEN UP-DATE MAKEN?